22.7.15

Kesäretkillä

Luin viime syksyllä Hesarista jutun Perkiömäen asusteliikkeestä, joka myy 70–90-luvun vaatteita varastoistaan Pyhäjoella. Aurinkoisena heinäkuun maanantaina päästiinkin Pyhäjoelle toteamaan, että liike on tuolloin suljettu.  
(Liike auki ti-pe 9-17, la 10-15.)
Retki tuntui menneen reisille heti alkujaan, mutta jotenkin keräsin itseni ja jatkoimme piknikille Annalan kotiseutumuseon tiluksille. 22 rakennusta ja 8000 esinettä sekä avuliaat museo-oppaat. Vaikka kaikki vanha aina kiinnostaa, niin tämä oli erikoisen mukava paikka!Pyhäjoelta sitten Raaheen. Raahessa oli monta kirpputoria, joista jokaisesta löytyi jotain. Vanha Puu-Raahe oli tosi sympaattinen, mutta kaupunkilaiset olivat jossain muualla, sillä juuri ketään ei raitilla näkynyt.

Raahen ja Muhoksen ja Sumiaisten rautalankafestivaalien kautta kattoremontin mölyä pakoon Tallinnaan. Löysin tämmöisen kirppisoppaan, jossa kaikki tarpeellinen onkin varmaan kerrottu. Tallinnassa eivät raitsikat nyt heinäkuussa tietöiden takia kulje, mutta pääsi noille kirpputoreille ja muuallekin bussilla ihan hyvin. Heti ekaksi mentiin Uuskasutuskeskukseen (Tatari 64) ja se olikin paras kirpputori tällä retkellä! Juuri tämmöisiä juttuja aina etsin, mutta harvemmin löydän. 

Rintamerkit ja pannunaluset n. 0,30 e/kpl.
Käsitöö-lehti vuodelta 1985, fantsu rasia ja kivoja postikortteja.
Astiat ei maksaneet juuri mitään, mutta olivat oikein ihania!
Paavli Kaltsukas -kirpputori oli tosi iso ja vaatteita oli ihan hirveästi kokojen, värien ja vaatetyypin mukaan luokiteltuina. Tämä oli kyllä ihan hyvä kirpputori, koska vaatteita oli edullisesti joka makuun, mutta mitään ihan ihmeellistä en löytänyt.

En silti voi uskoa, etten ostanutkaan näitä.
Samalla reissulla on kaiketi sama käydä tuolla Popovi Kaltsukas -kirppiksellä, koska se on siinä saman tien varrella, mutta ei tämä mitään erikoista tarjonnut.

Tämä riitti Tallinnan kirpputoreilta siltä erää. Sitten F-hooneeseen syömään ja sen jälkeen bussi Kumuun. Ennenkin on ulkomaanreissuilla käyty Raymond Pettibonin näyttelyssä ja piti nytkin. Pettibonilla on virolaisia sukujuuria kuulemma. Tykkäsin taas hirveästi!

No comments: